Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (6)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Piddubnyi V$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7
1.

Shevchenko O. 
Hydrodynamics and mass transfer in gas-liquid media for wastewater treatment of food businesses [Електронний ресурс] / O. Shevchenko, O. Bondar, V. Piddubnyi // Ukrainian journal of food science. - 2013. - Vol. 1, Iss. 2. - С. 241-247. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ujfs_2013_1_2_16
Попередній перегляд:   Завантажити - 418.614 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Piddubnyi V. 
Definition energy consumption for overclocking powered by mass with sinusoidal acceleration and synthesis drive mechanism [Електронний ресурс] / V. Piddubnyi, V. Kryvorotko // Ukrainian food journal. - 2014. - Vol. 3, Issue 2. - С. 263-269. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2014_3_2_15
Попередній перегляд:   Завантажити - 595.01 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Kravchenko M. 
Determining the rational concentration of dry demineralized whey in a formulationfor marzipan pastes [Електронний ресурс] / M. Kravchenko, L. Rybchuk, D. Fedorova, R. Romanenko, V. Piddubnyi, I. Danyliuk, K. Palamarek, T. Marusyak, T. Nezveshchuk-Kohut // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2020. - № 1(11). - С. 22-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2020_1(11)__4
Наведено результати досліджень реологічних, поверхневих і сенсорних характеристик марципанових паст (МП) із молочною сироваткою сухою демінералізованою (МССД). Встановлено позитивний вплив МССД на сенсорні характеристики модельних композицій МП. Підтверджено компонентну сумісність МССД і мигдального горіха. Експериментально встановлено, що МССД призводить до змін структурного стану МП, змінюючи кількісні значення реологічних і поверхневих характеристик. Встановлено, що з підвищенням концентрації МССД зростають показники деформації і пластичність та знижуються показники пружності та еластичність МП, що в цілому призводить до підвищення формувальної здатності. За результатами комплексу досліджень підтверджено можливість часткової заміни у складі МП імпортозалежної сировини, відповідно знищення собівартості готової продукції. Обгрунтовано технологічну доцільність використання гліцерину у складі МП із МССД з метою підвищення їх пластичності та піддатливості у разі збереженя високих формувальних властивостей. Встановлено раціональний вміст гліцерину у складі МП, що надає можливість регулювати поверхневі властивості у заданих межах для пастоподібних оздоблювальних напівфабрикатів із марципанових мас. Запропоновано напрями диференційованого використання МП із різною масовою часткою МССД у кондитерському виробництві як оздоблювальні напівфабрикати. МП ПКВ із масовою часткою МССД 20 % - для покриття та як прошарок для борошняних і кондитерських виробів. МП МФВ із масовою часткою МССД 30 % - для виготовлення цукерок, моделювання фігурних виробів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.192 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Abramovych A. О. 
Radio engineering system identification of metals on the basis of eddy-current converters [Електронний ресурс] / A. О. Abramovych, Y. S. Agalidi, V. O. Piddubnyi // Радіоелектроніка, інформатика, управління. - 2020. - № 1. - С. 7-17. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/riu_2020_1_3
Розглянуто задачу створення радіотехнічної системи (РС) ідентифікації металів в середині підгруп магнітних та немагнітних металів на основі вихрострумових перетворювачів (ВСП). Об'єктом дослідження є РС ідентифікації металів. Розробка РС, яка дозволяє розширити можливості ВСП шляхом ідентифікації металу в підмножині немагнітних (мідь, золото, срібло і інших) і магнітних (сталь, нікель) матеріалів. Запропоновано структурну схему РС, яка базується на обробці сигналів ВСП в часовій та спектральній областях, яка надає можливість ідентифікації типу металу в межах підмножини немагнітних і магнітних матеріалів, що дозволяє підвищити ймовірність виявлення прихованих в діелектричному середовищі об'єктів контролю (ОК), виготовлених з кольорових та чорних металів. Достовірність отриманих результатів перевірки роботи методики перевірялась на лабораторному макеті РС, який складається з аналогової вихрострумової частини та мікроконтролера із АЦП для передачі даних на ноутбук, що програмно реалізує методи обробки сигналу. Запропоновано гіпотезу виникнення інформативного параметру та математична модель, яка пояснює причини виникнення сигналу та його форму. Експериментально підтверджена можливість використання РС для ідентифікації металів в рамках підмножини немагнітних і магнітних матеріалів. Висновки: проведені експериментальні дослідження підтвердили працездатність запропонованої РС та методів обробки сигналів вихрострумових перетворювачів, програмного забезпечення, що його реалізує. Результати роботи дозволяють рекомендувати структуру РС для розробки приладів ідентифікації металу, з якого виготовлений об'єкт контролю. Перспективи подальших досліджень полягають в адаптації математичного і програмного забезпечення не лише бази образів металів, а і для створення образів складних об'єктів, що дозволить ідентифікувати об'єкт, і тим самим, розширити їх функціональні можливості.Розглянуто задачу створення радіотехнічної системи (РС) ідентифікації металів в середині підгруп магнітних та немагнітних металів на основі вихрострумових перетворювачів (ВСП). Об'єктом дослідження є РС ідентифікації металів. Розробка РС, яка дозволяє розширити можливості ВСП шляхом ідентифікації металу в підмножині немагнітних (мідь, золото, срібло і інших) і магнітних (сталь, нікель) матеріалів. Запропоновано структурну схему РС, яка базується на обробці сигналів ВСП в часовій та спектральній областях, яка надає можливість ідентифікації типу металу в межах підмножини немагнітних і магнітних матеріалів, що дозволяє підвищити ймовірність виявлення прихованих в діелектричному середовищі об'єктів контролю (ОК), виготовлених з кольорових та чорних металів. Достовірність отриманих результатів перевірки роботи методики перевірялась на лабораторному макеті РС, який складається з аналогової вихрострумової частини та мікроконтролера із АЦП для передачі даних на ноутбук, що програмно реалізує методи обробки сигналу. Запропоновано гіпотезу виникнення інформативного параметру та математична модель, яка пояснює причини виникнення сигналу та його форму. Експериментально підтверджена можливість використання РС для ідентифікації металів в рамках підмножини немагнітних і магнітних матеріалів. Висновки: проведені експериментальні дослідження підтвердили працездатність запропонованої РС та методів обробки сигналів вихрострумових перетворювачів, програмного забезпечення, що його реалізує. Результати роботи дозволяють рекомендувати структуру РС для розробки приладів ідентифікації металу, з якого виготовлений об'єкт контролю. Перспективи подальших досліджень полягають в адаптації математичного і програмного забезпечення не лише бази образів металів, а і для створення образів складних об'єктів, що дозволить ідентифікувати об'єкт, і тим самим, розширити їх функціональні можливості.
Попередній перегляд:   Завантажити - 913.163 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
5.

Samiilenko S. 
Thermodynamic analysis of the thermal-technological complex of sugar production: criteria for energy efficiency of an enterprise [Електронний ресурс] / S. Samiilenko, V. Bondar, V. Piddubnyi, V. Shutyuk, O. Bilyk, V. Fedoriv // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2021. - № 3(8). - С. 6-13. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2021_3(8)__3
A procedure for analyzing the effectiveness of using fuel and energy resources (FER) in sugar production, based on the developed idealized circuit of the thermal-technological complex (TTC) as the base for comparison was presented. This procedure makes it possible to quantify the level of perfection of existing and proposed thermal circuits, as well as the impact of measures for enhancing energy efficiency on their perfection. By idealizing technological аnd energy processes, a hypothetical TTC was synthesized, for which the minimum possible energy and entropy characteristics are determined. Under these conditions, the minimum possible heat consumption for the implementation of technological processes according to the classical heat technology circuit was calculated - 118,40 MJ/t; a "inimum" total increase in entropy from irreversible processes of the HTC - 314,68 kJ/(t-K); a minimum complex magnitude of specific consumption of conventional fuel - 0,8 % to m. b. The determined characteristics are absolute criteria for the efficiency of sugar production systems, since it is impossible to reach lower values under txisting technology, quality of raw materials and other conditions. The content of the criteria of energy efficiency of TTC was stated and the system of coefficients was proposed: coefficient of total energy efficiency of the TTC, coefficient of energy efficiency of the system of heat supply of the technological processes and coefficients of energy efficiency of internal and external structures of the TTC. The proposed criteria provide an objective and thermodynamically correct characteristic of the TTC of different structures. The presented results of analysis of various measures for increasing the energy efficiency of sugar production show that only a gradual comprehensive reconstruction of an enterprise makes it possible to consistently reduce the FER consumption for technological needs, approaching the boundary values.
Попередній перегляд:   Завантажити - 842.061 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Rybchuk L. 
Defining quality indicators for sugar pasteswith demineralized whey during storage [Електронний ресурс] / L. Rybchuk, A. Vdovichen, O. Romanovska, I. Danyliuk, V. Piddubnyi, I. Losheniuk, M. Kravchenko, T. Yudina, R. Romanenko // Eastern-European journal of enterprise technologies. - 2022. - № 4(11). - С. 88-96. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2022_4(11)__12
Попередній перегляд:   Завантажити - 470.468 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Krayevska S. 
Rationale for dosing and mixing germinated flax seeds with wheat flour [Електронний ресурс] / S. Krayevska, V. Piddubnyi, N. Forostyana, I. Stadnyk, Y. Pankiv // Вісник Тернопільського національного технічного університету. - 2022. - № 1. - С. 46-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tstub_2022_1_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 292.096 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського